Д О Б Р О Д О Ш Л И Ц А

ПОЗДРАВ СВИМА, НАРОЧИТО ОНИМА, КОЈИ ИМАЈУ ШТА ДА КАЖУ! ОВО ЈЕ МЕСТО ГДЕ МОЖЕТЕ СВА СВОЈА РАЗМИШЉАЊА: ФРУСТРАЦИЈЕ, НЕЗАДОВОЉСТВА, НЕГОДОВАЊА, РАДОСТ, ПОХВАЛЕ, ИДЕЈЕ, ПИТАЊА, ПРЕДЛОГЕ....ДА ИСКАЖЕТЕ, БЕЗ БОЈАЗНИ, ДА ЋЕ ВАС БИЛО КО: ПРОГАЊАТИ, ЛИНЧОВАТИ, ИЛИ, НА БИЛО КОЈИ НАЧИН ПРОЗВАТИ. ОВО ЈЕ Ф У Т О Г Ф О Р У М. МЕСТО, ГДЕ МОЖЕТЕ СВА СВОЈА ЗАПАЖАЊА О ЖИВОТУ У ФУТОГУ, А И ШИРЕ, ДА ИЗНЕСЕТЕ НА " СВЕТЛОСТ ДАНА ", СЛОБОДНО, БЕЗ УСТРУЧАВАЊА. НЕМА ТАБОО ТЕМА. НЕЕЕЕМА. ЈЕДНОСТАВНО, СВИ И СВАКО ЈЕ НА ТАПЕТУ!!! УЗМИТЕ ТО КАО ЧИЊЕНИЦУ, И РАДУЈТЕ СЕ. " ИЛ` СЕ ХВАТАЈ У КОЛО, ИЛ` ИЗ ЊЕГА ИЗАЂИ ".

У П О З О Р Е Њ Е !!!

САДРЖАЈИ SVIH ELEMENATA OVE STRANICE, НАРОЧИТО ПОСТОВИ ( КОМЕНТАРИ ), МОГУ БИТИ УЗНЕМИРУЈУЋЕГ КАРАКТЕРА, ЈЕР JE ДОЗВОЉЕНА СЛОБОДА МИСЛИ И ГОВОРА, И, САМИМ ТИМ НЕМОГУ БИТИ ОКАРАКТЕРИСАНИ, КАО НАПАД НА НЕЧИЈУ ЛИЧНОСТ ИЛИ ДЕЛО. НИКО СЕ НЕ МОЖЕ ПОЗВАТИ НА САДРЖАЈЕ ОВОГ БЛОГА И ТРАЖИТИ ОДГОВОРНОСТ БИЛО КОГА.
АКО СТЕ УШЛИ НА ОВАЈ БЛОГ, ТО АУТОМАТСКИ ЗНАЧИ ДА СТЕ САГЛАСНИ СА ГОРЕ НАПИСАНИМ И ДА СТЕ ДУЖНИ ПРИДРЖАВАТИ СЕ УПОЗОРЕЊА. HVALA

" ДОЛЕ КУПУС - ГОРЕ НЕБО "

" ДОЛЕ КУПУС - ГОРЕ НЕБО "
ТО ЈЕ ФУТОГ... ( знамо даље )

среда, 14. јануар 2009.

КУПУСИЈАДА

No comment
" КУПУСИЈАДА " је, отелотворење вечитог футошког сна - да буде " Центар Света ". По чему? По ономе по чему једино и може бити. К У П У С. Купус, само купус и ништа друго осим купуса, Футог не издваја на мапи света. Ту смо " ПРВАЦИ " с правом и не без разлога. Купусијада је врх леденог брега, шлаг на торту, манифестација какву Футог никад није имао, прилика за провод, разоноду, зараду...СВЕ. Куцнуо је тај час! И? Шта ми радимо? Држимо се традиције, а та традиција је " ГУРАЊЕ КЛИПОВА У ТОЧКОВЕ ". Сви знају да се у Футогу одржава Купусијада. Дакле, нема необавештених. Постоје само " Незаинтересовани " и " Алави ".Типично " СРПСКИ ". За прве важи она " Народна ": " То се другоме дешава ", а за друге: " Од дрвета не види шуму ". Дај, дај, дај мени... Хоћу Јааа... Дааај... ПА ЉУДИ!!! Футог заиста може постати " Центар Света ". Само мало стрпљења, разборитости, памети, ангажованости...и ево нас на ВРХУ. СВИ, али СВИ, могу и треба да уживају, и да имају користи од купуса. РАЗМИСЛИ мало! Зашто тапкамо у месту? Имамо БРЕНД! Да. Србија има бренд, " ФУТОШКИ КУПУС ". Србија ГА признаје. Свет ГА признаје. Само футожани нису спремни да прихвате и искористе ту благодет. Или нису способни да се договоре? Или, ко зна шта? Чињеница је да је један мали број људи " потегао ", окуражио се, потрудио, да дигне футошки купус на пиједестал, који му и припада. Али исто тако је чиљеница да је велика већина " слепа " поред очију, и гледа као дете на вашару, дивећи се шаренилу и ужива у томе што му је понуђено ( читај: КУПУСИЈАДА ). Нико се не усуђује или НЕ ЗНА да загребе ( зачепрка барем )мало испод површине, да види шта је у унутрашњости тог златног рудника, који се зове ФУТОШКИ КУПУС. Ово важи, како за ове прве ( " Напредњаци " ), тако и за ове друге ( "Назадњаци" ), или обрнуто - свеједно. Стави прст на чело па се упитај? Шта " ШВАБА " мисли о футошком купусу? За почетак, само немци нпр, а њих има 80 и кусур милиона!!! и нису једини ( читај: једино тржиште ) који једу купус. Да ли Футог може да подмири само њихове прохтеве? Дај, о чему ми причамо? Ех, шта би они дали да имају Футог? Дизниленд (engl. Disneyland ) би направили од Футога. Значи, проблем је у нама. Ко је крив?
1. НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ ( огромна већина ) или,
2. АЛАВИ ( мањина )

Нема коментара:

Постави коментар